Uw kind naar de MAVO in Roelofarendsveen?

Belangrijke punten

  • Weinig reistijd
  • Persoonlijk contact
  • Goede examenresultaten
  • Bewezen onderwijsaanpak
  • Sport, Xpressie of Techniek kiezen
  • Engels, Duits en Frans
  • Goed leren rekenen
  • Doorleren op MBO of HAVO
  • Toelating met VMBO-T advies

Meer info

We zijn er trots op dat onze MAVO één van de beste is in het Groene Hart. Het lukt onze leraren en leerlingen elk jaar weer om goede examenresultaten te halen. Onze school is niet voor niets dé MAVO voor Roelofarendsveen en de regio Kaag & Braassem.

Uitstekende start om door te leren

De MAVO biedt kinderen een uitstekende start in het voortgezet onderwijs. De opleiding duurt vier jaar en na het examen stromen leerlingen door naar de HAVO of naar het middelbaar beroepsonderwijs.

De lat ligt hoog

Op onze school is de MAVO een hele belangrijke opleiding. We vragen uiteraard veel van de leerlingen. We willen graag dat ze een heel goed diploma halen en een stevige basis leggen om door te leren op het MBO. Doordat alle leerlingen een extra examenvak doen, hebben ze bovendien een uitstekende aansluiting op de HAVO.

Goede resultaten

Veel van onze leerlingen slagen voor hun examen én hebben goede cijfers. In de jaarlijkse scholenvergelijking van weekblad Elsevier werden we dan ook met het predicaat goed beoordeeld.

Sport, Xpressie en Techniek

Drie jaar lang doen leerlingen mee aan de talentklassen Sport, Xpressie of Techniek. Leerlingen kunnen daardoor hun interesses enorm uitdiepen en hun talent steeds verder ontwikkelen.

Engels, Duits en Frans

We willen dat onze leerlingen de Engelse, Duitse en Franse taal goed beheersen. Dit zijn de talen van onze buurlanden en de talen waarmee we Europees en wereldwijd economisch, sociaal en cultureel het meest mee te maken hebben.

Fatsoenlijk leren rekenen

Het is belangrijk dat leerlingen goed kunnen rekenen als ze van school komen. Daarom besteden we hier extra aandacht aan. Niet voor niets horen onze leerlingen bij de landelijke rekentoets tot de beste leerlingen van Nederland.

Toelating

Leerlingen met die van de basisschool een VMBO-T advies hebben gekregen worden toegelaten tot onze MAVO. Voor leerlingen met een ander advies geldt dat we ook de eindtoets en het onderwijskundig rapport van de basisschool meewegen in het toelatingsbesluit.

Wilt u meer weten over onze school?