Uw kind naar de HAVO in Roelofarendsveen

Belangrijke punten

  • Weinig reistijd
  • Persoonlijk contact
  • Engels, Duits en Frans
  • 21st century skills
  • Doorstromen naar goede scholen
  • 3 jaar talentklas kiezen
  • Toelating met HAVO-advies

Meer info

Kinderen kunnen op onze school een goede basis leggen voor een HAVO-diploma. Drie jaar lang doen de leerlingen hun opleiding op onze school. De laatste twee jaar en het examen doen ze op het Bona in Leiden.

‘21st century skills’ voor toekomstige professionals

HAVO-leerlingen zijn de toekomstige leidinggevenden, onderzoekers, ondernemers of ingenieurs. We leren deze leerlingen daarom de zogenaamde ‘21st century skills’. Met korte projecten rond een thema werken we aan skills zoals samenwerken, zelfstandigheid, creativiteit en communicatie. Met deze manier van werken leren kinderen vaardigheden die de verantwoordelijkheid voor het eigen leren ondersteunt.

Sport, Xpressie en Techniek

Drie jaar lang doen leerlingen mee aan de talentklassen Sport, Xpressie of Techniek. Leerlingen kunnen daardoor hun interesses enorm uitdiepen en hun talent steeds verder ontwikkelen.

Doorstromen naar goede scholen

De laatste twee jaar gaan onze leerlingen in principe naar scholen van het Bonaventuracollege in Leiden. Bona Marienpoelstraat is de school waar heel veel onze leerlingen van oudsher naar doorstromen. De laatste paar jaar kiezen leerlingen soms ook voor Bona Burggravenlaan. Beide scholen hebben een goede reputatie en de fietsafstand is om het even.

Toelating

Leerlingen met die van de basisschool een HAVO-advies hebben gekregen worden toegelaten tot onze HAVO. Voor leerlingen met een ander advies geldt dat we ook de eindtoets en het onderwijskundig rapport van de basisschool meewegen in het toelatingsbesluit.

Wilt u meer weten over onze school?