Mavo-havo klas 

In de mavo-havo zitten leerlingen die als doel hebben om naar 3 mavo of 3 havo door te stromen. In deze klas krijgen de leerlingen mogelijkheden om op maat, passend bij de leerling, keuzes te maken. De leerlingen in de mavo-havo klas krijgen les op havo-niveau. 

Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

In schooljaar 2015-2016 zijn we gestart met een aanpak die de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor het eigen leren bevordert. De leerlingen krijgen naast de klassikale lessen in speciale (KWT) uren de mogelijkheid om zelf een deel van het eigen rooster in te vullen.

Keuzewerktijd (KWT)

Tijdens de KWT-uren kunnen de leerlingen ervoor kiezen extra tijd te besteden aan een vak waar ze minder goed in zijn. Ze kunnen er ook voor kiezen om extra tijd te besteden aan een vak waar ze juist heel goed in zijn. Dit kan ertoe leiden dat ze misschien voor een bepaald vak versneld examen kunnen doen. 

Leer juiste keuzes te maken

De leerlingen kunnen tijdens de KWT-uren kiezen aan welke taak ze willen werken, bijvoorbeeld: een practicum voor biologie of een uitdagende wiskunde-opdracht. In de mentorlessen worden de leerlingen begeleid bij het maken van een verantwoorde keuze.
Dit soort keuzes bevordert de zelfstandigheid en maakt de leerlingen eigenaar van hun leerproces.

Tijdens de KWT-uren maken de leerlingen flexibel gebruik van de verschillende ruimtes binnen het gebouw, waardoor zelfstandig- of samenwerken meer mogelijkheden krijgt. 

Aan de hand van deze werkwijze leren de leerlingen om te gaan met verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en de mogelijkheden van samenwerken met je eigen ontwikkeling als belangrijkste uitgangspunt.

De docenten zorgen voor een goede planning en een goede verdeling tussen klassikale lessen en zelfstandige werken. Wij dagen uw kind uit om het beste uit zichzelf te halen!

 

Meer weten?

Kom naar de open dagen. Of schrijf je in voor een persoonlijke rondleiding

"Als tweedejaars kan je bijvoorbeeld met scheikunde al in het derde jaar zitten"


 

dsc8383.jpg