Individuele leertrajecten

Gedurende de brugperiode komen we er samen met u en uw kind achter waar het talent van uw kind ligt. Iedere leerling heeft vakken die hem of haar makkelijker afgaan dan de andere vakken.

Als aan het einde van klas 2 blijkt dat uw kind naar mavo 3 gaat en het heeft bijzondere aanleg voor een vak, dan is het mogelijk in dit vak versneld eindexamen te doen. Concreet betekent dit dat uw kind de mogelijkheid krijgt om aan het einde van het derde leerjaar al eindexamen te doen in dit vak. DIt geeft ruimte in het vierde leerjaar. Die ruimte in leerjaar 4 kan op verschillende manieren worden ingevuld. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een verdere verdieping van het vak dat al is afgesloten. Er kan ook worden gekozen voor het besteden van de extra tijd aan de overige vakken.

Naast goede cijfers voor een vak, vragen we ook een behoorlijke mate van zelfstandigheid en discipline. Er zal naast de contacturen met de klas ook op andere momenten zelfstandig aan de stof gewerkt moeten worden.

Het eventueel volgen van zo'n individueel traject wordt altijd afgesproken in een gesprek waarbij de vakdocent, teamleider, ouder en leerling aanwezig zijn.

 

dsc8431.jpg