Schoolbaan

vwo, havo, mavo en vmbo

Scholierenveldloop sportklas leerlingen

13 november 2013

Scholierenveldloop sportklas leerlingen

Vrijdagmiddag 8 november stond de scholierenveldloop in Leiden op het programma.

De afgelopen weken hebben we met sportklas 2 en 3 van het Bonaventuracollege hard getraind om de 4 kilometer veldloop tot een goed einde te brengen. Voor de een was het doel om de 4 km vol te houden zonder te wandelen en voor de ander ging het er om een snelle tijd en/of een podium plek te behalen. Na een gezamenlijke warming-up op muziek werd menig deelnemer blij gemaakt met de mededeling dat het geen 4 km maar 3,5 km was. Een stuk blijer liepen de leerlingen naar de start.
Na het startschot schoten een aantal leerlingen er vandoor en gingen hard van start,” dood of de gladiolen” moeten ze gedacht hebben. Gelukkig waren er vele leerlingen die de loop goed hadden ingedeeld. Na 1 ronde op de atletiekbaan gingen de leerlingen het bos in om daar 2 rondes te lopen en om vervolgens weer de atletiekbaan op te gaan om daar te finishen. Een aantal leerlingen die relatief rustig begonnen zag je steeds verder naar voren schuiven in het deelnemersveld. Dit ging zo goed dat uiteindelijk bij de dames Mariska van Berkel en Jesse van der Hoorn streden om plek 2 en 3. Met nog 100m te gaan zette Jesse een flinke eind sprint in, Mariska kon goed volgen maar kon helaas niet voorkomen dat Jesse plek 2 pakte.

Bij de heren kwamen ook twee van onze jongens sterk opzetten in het deelnemersveld. Cas Hoogenboom liep een gedoseerde race met in zijn kielzog Robin Gordijn. Cas liep zo sterk dat hij uiteindelijk riant als 1e over de finish kwam. Robin kwam na een verkeerde bocht wat achter te liggen op de jongens die op plek 2 en 3 lagen. Met nog 150 meter te gaan zette hij nog een fantastische eindsprint in. Vanaf de toeschouwersplek leek hij een podiumplek te bemachtigen maar helaas viel hij net naast het podium op een knappe 4de plek. Als leraren zijn we niet alleen trots op de mooie podiumplaatsen maar zeker ook op alle andere leerlingen die een geweldige prestatie neer hebben gezet.« Naar het nieuwsoverzicht