button website sportklas 

Wat is de Sportklas?

In de Sportklas krijg je extra uren sport. Door deze lessen kom je door de op een hoger bewegingsniveau en krijg je inzicht in je eigen talent en interesse(s).


Voor wie is de Sportklas?

De Sportklas is voor leerlingen die zich breed willen ontwikkelen op het gebied van sport. Het is voor gemotiveerde leerlingen, die extra inzet voor sport willen tonen. Je hoeft helemaal geen topsporter te zijn, maar we verwachten wel bij al onze activiteiten en lessen de wil om je te verbeteren.
Alle leerlingen die in de brugklas komen, kunnen kiezen voor de Sportklas. Het maakt niet uit op welk niveau je zit.


Welke bijzonderheden heeft de Sportklas?

Naast de lessen krijg je onder andere te maken met gastdocenten, clinics. Ook ga je met je klas kijken bij sportwedstrijden en doe je mee namens school aan sportevenementen.
Je krijgt je eigen sportklasshirt. De Sportklas is een heel goede voorbereiding op het eindexamen Lichamelijke Opvoeding (LO2) en door te kiezen voor de Sportklas is de kans groter dat je terecht kunt bij opleidingen als Sport en Bewegen en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.


Hoe kom je in de Sportklas?

Op het inschrijfformulier kun je aangeven dat je in de Sportklas wilt worden geplaatst. Na inschrijving wordt je uitgenodigd voor een intakemiddag. Tijdens deze intakemiddag leer je je mede Sportklas leerlingen kennen, kijken we naar je bewegingsvaardigheid en hebben we een gesprekje met je over je motivatie.

 

Hoeveel kost de Sportklas ?

De Sportklas kost 120 euro per jaar.
Dit geld besteden we aan clinics, de uitstapjes die we regelmatig maken en aan het inhuren van gastdocenten.