Wat is de Techniekklas?

In de Techniekklas krijg je een uitgebalanceerd, breed vakkenpakket. Dit is de enige richting waar je het vak techniek krijgt.

 

Voor wie is de Techniekklas?

De Techniekklas is voor de echte allrounders met een voorliefde voor techniek. Je krijgt wel gewoon gymnastiek en creatieve vakken, allebei 3 lesuren, daarnaast krijgt de techniekklasleerling een blokuur techniekles.

 

Welke bijzonderheden heeft de Techniekklas?

Als je in de Techniekklas zit, krijg je de kans om gedurende de hele onderbouwperiode in de tecnieklessen allerlei vormen van techniek te ontdekken. We hebben een doorlopende lijn ontwikkeld vanuit klas 1 naar klas 3. In klas 1 begin je bijvoorbeeld met een project bouwen en wonen en uiteindelijk ben je in klas 3 bezig met opdrachten die richting Science gaan.

 

Hoe kom je in de Techniekklas?

Voor de Tecniekklas hoef je niets bijzonders te doen. Iedere leerling die niet speciaal voor de Sportklas of Xpressieklas kiest, komt in de Techniekklas. Omdat we dit eigenlijk net zo’n bijzondere klas vinden als de Sport- en Xpressieklas, nodigen we je 29 november 2017 ook uit voor een speciale kennismakingsmiddag. 

 

Wat kost de Techniekklas?

Voor de Techniekklas vragen we geen extra ouderbijdrage. Deze lessen spelen zich namelijk allemaal af binnen school en onder leiding van onze eigen docenten.