Schoolbaan

vwo, havo, mavo en vmbo

Agenda Xpressieklas

circus, Leidse schouwburg
Xpressieklas 1
4 februari

 

ISH, theater de Meerse
Xpressieklas 
10 februari

 

 

 

 

button website xpressieklas

Wat is de Xpressieklas?

In de Xpressieklas krijg je extra uren kunstvakken. De kunstvakken zijn muziek, beeldende vorming, dans en drama. Tijdens deze lessen ontdek je jouw talent en ga je deze verder ontwikkelen.

Voor wie is de Xpressieklas?

De Xpressieklas is voor leerlingen die zich breed willen ontwikkelen op het gebied kunst. De klas is er voor gemotiveerde leerlingen; je hoeft helemaal geen topacteur, muzikant of kunstenaar te zijn, maar we verwachten wel bij al onze activiteiten en lessen de wil om je te verbeteren. Alle leerlingen die in de brugklas komen, kunnen kiezen voor de Xpressieklas. Het maakt niet uit op welk niveau je zit.

Welke bijzonderheden heeft de Xpressieklas?

Naast de lessen geef je ook een aantal uitvoeringen en houd je exposities. De einduitvoering is in de theaterzaal op school. Jouw talent wordt dan in de spotlights gezet.

Ook ga je met de klas naar kunst kijken buiten de school. Je bezoekt bijv. een theater, een atelier of krijgt een workshop in een echte dansstudio. De Xpressieklas is een goede voorbereiding op het eindexamenvak muziek en beeldende vorming.

Alle leerlingen ontvangen ook een usb-stick waar de opnames en foto’s op worden verzameld, zo ontwikkel je, je eigen portfolio die je in de toekomst kunt gebruiken voor een vervolgopleiding in de kunst.

Hoe kom je in de Xpressieklas?

Op het inschrijfformulier kun je aangeven dat je in de Xpressieklas wilt worden. Na deze inschrijving nodigen we je uit voor onze intakemiddag. Tijdens deze intakemiddag leer je je mede Xpressieklas leerlingen kennen, doe je auditie en zijn we benieuwd naar de redenen waarom je in de Xpressieklas wilt. In een gesprekje krijg je de mogelijkheid je motivatie aan ons duidelijk te maken.

 

Hoeveel kost de Xpressieklas?

De Xpressieklas kost 120 euro per jaar.

Dit geld besteden we aan de uitstapjes die we maken, materialen en aan het inhuren van gastdocenten.

 

“Even napraten, even de gewone schoenen weer aan en even uitpuffen, want zo’n dansles is best zwaar. “ Dansen, lol maken, we vinden de lessen van de Xpressieklas helemaal super. Het is heel anders dan vijftig minuten stil in de klas je wiskundesommen maken. Niets mis mee natuurlijk, maar dansen is een leuke afwisseling. ”

Caprice, Nika en Josefien leerlingen uit Xpressieklas 1.1

Highlights van de uitstapjes!

  • Atelierbezoek
  • Lucent Danstheater, workshop in een echte dansstudio
  • Musical Soldaat van Oranje
  • Kledingworkshop Couturage in Haarlem
  • Workshop in het Concertgebouw in Amsterdam
  • Rondleiding in de Leidse Schouwburg
  • Je eigen parfum maken
  • Dansvoorstelling van de dansgroep ISH!

Als je de Xpressieklas een keer in actie wil zien, bezoek onze presentaties in de theaterzaal van de school!