Vestiging Schoolbaan

De vestiging Schoolbaan is een Junior College waar de volgende vormen van onderwijs worden aangeboden: vmbo basis en kaderberoepsgericht leerjaar 1 en 2, mavo leerjaar 1 t/m 4 en havo, vwo en gymnasium leerjaar 1, 2 en 3. De school telt ongeveer 335 leerlingen en 35 medewerkers.

De school staat midden in het dorp Roelofarendsveen en heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie; dit zie je terug in projecten en de uitvoering van de maatschappelijke stages. De Schoolbaan is een veilige school waar leerlingen binnen duidelijke grenzen zichzelf kunnen zijn en de ruimte krijgen zichzelf te ontwikkelen;een eigentijdse katholieke school met aandacht en respect voor ieders leefovertuiging, met zowel katholieke als niet-katholieke leerlingen en medewerkers.

Vanuit deze identiteit bieden wij onze leerlingen een veilige en geborgen schoolcultuur, waarin het welbevinden en de persoonlijke ontwikkeling van het individu centraal staan. Kernwoorden zijn: persoonlijke benadering, kleinschalig, toegankelijk, begeleiding, Sportklas, Xpressieklas en Projectklas.

schoolbaangebouwklein

Het gebouw

Het gebouw van de Schoolbaan staat midden in het dorp. De inrichting is open, licht en modern. Het gebouw is ruim opgezet. Er is genoeg ruimte voor de leerlingen om, bij slecht weer, tijdens pauzes binnen te zitten. Ook het schoolplein biedt genoeg ruimte om te verblijven tijdens pauzes.

U kunt uiteraard de digitale schoolgids raadplegen voor meer informatie.