Niveaus in de brugklas

Aan de hand van het advies van de basisschool worden nieuwe leerlingen toegelaten tot onze school. In sommige gevallen laten wij ook de eindtoets en onderwijskundig rapport van de basisschool meewegen. Heeft uw kind bijvoorbeeld havo/vwo-advies, dan wordt het in de vwo-klas geplaatst.

Mavo

De mavo biedt kinderen een uitstekende start in het voortgezet onderwijs. De opleiding duurt vier jaar en na het examen stromen leerlingen door naar de havo of naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).
Onze mavo is een van de beste in het Groene Hart. Het lukt onze leraren en leerlingen elk jaar weer om goede examenresultaten te halen. In de jaarlijkse scholenvergelijking van weekblad Elsevier worden we dan ook met het predicaat ‘goed’ beoordeeld. En daar zijn we harstikke trots op.

Havo en vwo

Kinderen kunnen op onze school een goede basis leggen voor een havo- of vwo-diploma. Drie jaar lang doen de leerlingen hun opleiding op onze school. De bovenbouw en het examen doen ze op het Bonaventuracollege in Leiden.
Havo- en vwo-leerlingen zijn de toekomstige leidinggevenden, onderzoekers, ondernemers of ingenieurs. Met korte projecten rond een thema werken we aan skills als samenwerken, zelfstandigheid, creativiteit en communicatie.

Aansluiting

We zoeken steeds meer de samenwerking met de andere vestigingen van het Bonaventuracollege op gebied van toetsen en programma’s. Hierdoor zorgen we ervoor dat onze leerlingen zo soepel mogelijk kunnen aansluiten bij hun nieuwe klas in Leiden.