Talentprogramma

De leerlingen uit alle onderbouwklassen doen mee met de Sportklas, de Xpressieklas of de Techniekklas. Door de extra uren sport, kunstvakken of techniek bieden we onze leerlingen verdieping die past bij hun interesse. Ook organiseren wij diverse activiteiten en reizen.

Sport, Xpressie en Techniek

Sportklas

In de Sportklas krijg je extra uren sport. Door deze lessen kom je door de op een hoger bewegingsniveau en krijg je inzicht in je eigen talent en interesse. Er wordt een grote diversiteit aan sporten aangeboden.
De meeste lessen worden door de vakdocent gegeven maar we gaan ook op bezoek bij verenigingen of nodigen gasttrainers uit voor clinics. Een wedstrijdbezoek staat ook ieder jaar op het programma.

Xpressieklas

In de Xpressieklas krijg je extra uren kunstvakken. De kunstvakken zijn muziek, beeldende vorming, dans en drama. Tijdens deze lessen ontdek je jouw talent en ga je deze verder ontwikkelen.
Deze klas is voor leerlingen die zich breed willen ontwikkelen op kunstgebied. Ze leren zich vooral op het creatieve vlak te uiten. Met (gast)lessen zingen, dansen, toneelspelen of schilderen ontdekken zij hun x-factor.

Techniekklas

De Techniekklas is voor allrounders met voorliefde voor techniek. In deze klas krijg je een uitgebalanceerd, breed vakkenpakket met allerlei vormen van techniek. Dit is de enige richting waar je het vak techniek krijgt.
We hebben een doorlopende lijn ontwikkeld vanuit klas 1 naar klas 3. In klas 1 begin je bijvoorbeeld met een project bouwen en wonen en uiteindelijk ben je in klas 3 bezig met opdrachten die richting wetenschap gaan.